Світ сучасних професій

12.03.2018 "Світ сучасних професій" (11-А клас)

Виховна година в 11-А класі "Світ сучасних професій"

(провели захід класний керівник Сєрпухова С.М., практичний психолог Білоусова І.М.)

Права людини, визначені Декларацією, покладені в основу Конституції України. Так, стаття 43 Конституції України проголошує право кожного на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку добровільно погоджується.«Як же із тисяч професій обрати ту, яка приносила б найбільшу користь людям, країні, давала б змогу відчути себе потрібним, повноцінним і задоволеним своєю працею? Як уникнути помилок і розчарувань у майбутньому, обравши певну професію?» — такі запитання були розглянуті на профорієнтаційному заході.

На жаль, визначаючи свій життєвий шлях, дуже часто учні керуються не реальними можливостями, розумовими здібностями, особистими інтересами чи станом здоров'я, а обирають майбутню професію «за компанію», за настановою батьків чи наслідуючи когось.

Пам'ятайте золоту формулу вибору професії: «Хочу — можу — маю — треба».

Народна мудрість каже: щасливий той, хто радісно йде на роботу і з радістю повертається додому. Але, щоб радісно було йти на роботу, треба одержувати від неї задоволення, а це залежить від вдало обраної професії.

/Files/images/2017/7/102.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 95